Hot Stone massage

De Hot Stone massage is een heerlijke lichaamsbehandeling die een ontspanningsmassage combineert met een hot stone behandeling.

Wat is nu een hot stone massage?

Een hot stone massage is een massage die bestaat uit de volgende handelingen:

Eerst worden op uw lichaam, op diversen plekken, voorzichtig de stenen geplaatst, waarna deze goed worden afgedekt. Vervolgens ga ik op een andere plaats, nadat ik dit deel heb ingesmeerd met olie, masseren met de stenen. Hierna ga ik met de handen masseren: het grote voordeel is dat de spieren nu lekker warm zijn door de stenen en daardoor kun je
beter en dieper masseren. Als afsluiting wordt dit deel weer goed afgedekt en ga ik naar het deel toe waar de stenen liggen en doe daar hetzelfde.
Zo wordt een hele zijde of onderdeel behandelt.

Een stukje geschiedenis:

Deze massagevorm is afkomstig van de Indianen. Verwarmde lavastenen worden daarbij gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug, en helpt bij ontspannen. De hot stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter.

De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk zijn aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen zijn licht, zacht (zo voelen ze aan) en heerlijk warm. De stenen die ik gebruik zijn grotendeels afkomstig uit Mexico.

De Indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur. Elke steen is uniek van grootte en vorm. De stenen worden na iedere behandeling zorgvuldig schoongemaakt en gedroogd, per stuk. Eens in de tijd laat ik de stenen een nacht buiten staan, in een flinke regenbui e.d. om deze te “reinigen”.

De behandeling:

De basaltstenen worden opgewarmd “au bain-marie” (een heater) met een ideale temperatuur van 45-50 graden. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans. Het heeft een diepe ontspannende werking. Nadat de warme stenen op uw lichaam zijn gelegd, wordt u verder gemasseerd met de handen en warme etherische olie.